tisselliスタジオアルキテッティによる”Residence Cristallo_SD1″の現場写真

( )

Photo at random

tisselliスタジオアルキテッティによる”Residence Cristallo_SD1″の現場写真

architecture, feature

tisselli15.jpg
photo(C)tissellistudioarchitetti

イタリアの設計事務所tisselliスタジオアルキテッティによる、イタリア・チェゼーナの集合住宅"Residence Cristallo_SD1"の現場写真です。


tisselli00.jpg
tisselli01.jpg
tisselli02.jpg
tisselli03.jpg
tisselli04.jpg
tisselli05.jpg
tisselli06.jpg
tisselli07.jpg
tisselli08.jpg
tisselli09.jpg
tisselli10.jpg
以下、建築家によるテキストです。
********
The aim of the project was to revitalize a dismissed industrial area with a residential building. The challenge was to work within the parameters of good design and a low budget to provide the city with quality architecture while respecting the commercial space requirements of the client.
The resulting project provides a substantial architectural impact with respect to the smaller buildings of the area that are characterized by a broad range of building styles.
The decision to use a traditional structure allowed the architects to focus their design energy on the details and the finances on finishing material, which afforded the pursuit of innovative design.
The complex characteristics of the site required a comprehensive and functional solution, taking into account the slope of the lot. The resulting building is composed of superimposed layers, developed longitudinally.
Each ‘layer’ has a specific designated use: the first level is reserved for parking, the second level contains more parking in addition to outside living space, and the remaining levels are dedicated to the 28 residential units. A system of ramps and pedestrian walkways unifies the structure and provides pedestrian and vehicular access to all levels.
The elevation integrates with the surrounding area while maintaining a strong architectural identity. Wide balconies run the entire length of the building to emphasize the horizontal progression of the structure while providing access to the rear residential units. As a play on depth, two bands enclose the structure in a unique graphic gesture, providing order to an otherwise fragmentary façade and serving as the identifying symbol of the building.
credits
project: arch. Filippo Tisselli, arch. Cinzia Mondello,
collaborators: arch. Filippo Tombaccini, arch. Flavia Benigni, arch. Elena Fantoni
sup.lot : 3331 mq
sup. built: 2257 mq
project: 2005
built: 2007/2009


前後の記事を読む

RSSフィード

このサイトの最新情報をRSSフィードで配信しています。
RSS RSSリーダーで購読する

メールマガジン

メールマガジンで最新の情報を配信しています。
»メールで architecturephoto.netを購読する

情報募集

建築・デザイン・アートの情報を随時募集しています。
»詳しくは、こちらをどうぞ

Search"サイト内検索"

amazon search"書籍検索"

最新ニュースを受け取る

feature"特集記事"

remarkable"注目情報"

book"書籍情報"

Exhibitions"展覧会情報"

Competitions"コンペ情報"

最近のTopics

AD

広告掲載ついてはこちらにどうぞ

ap job"求人情報"

ap product"建材情報"

ap books"入荷情報"

Tags

※ニュース・リリースなどはこちらのフォームをご利用ください
>>contact