BIGによるスイスの高級時計会社オーデマ・ピゲの本社の増築計画案

( )

Photo at random

BIGによるスイスの高級時計会社オーデマ・ピゲの本社の増築計画案

architecture, feature

APM-IMAGE-BY-BIG_01

APM-IMAGE-BY-BIG_02

BIGが設計を手掛ける事になったスイスの高級時計会社オーデマ・ピゲの本社の増築計画の提案の画像です。

APM-IMAGE-BY-BIG_03

APM-IMAGE-BY-BIG_04

APM-IMAGE-BY-BIG_05

APM-IMAGE-BY-BIG_06

APM-IMAGE-BY-BIG_07

APM-IMAGE-BY-BIG_08

APM-IMAGE-BY-BIG_11

以下、このプロジェクトに関するテキストです。

************

Swiss luxury watchmaker Audemars Piguet chooses BIG to expand its historic headquarters. The 2.400m2/25,800 ft pavilion will be a striking landmark to precision seamlessly integrated into the local landscape.

Team BIG, HG Merz, Luchinger & Meyer and Muller Illien´s design is rooted in the origins of the family owned company, a history of watchmaking that goes back centuries and is nested in the nature and culture of the Vallée de Joux. Surrounded by the historical workshops in Le Brassus in the heart of La Vallée de Joux, the new museum called Maison des Fondateurs, will be imbedded in the landscape - reuniting the buildings with the undulating fields of the valley.

Bjarke Ingels, Founding Partner, BIG: “Watchmaking like architecture is the art and science of invigorating inanimate matter with intelligence and performance. It is the art of imbuing metals and minerals with energy, movement, intelligence and measure – to bring it to life in the form of telling time. Unlike most machines and most buildings today that have a disconnect between the body and the mind, the hardware and the software, for the Maison des Fondateurs we have attempted to completely integrate the geometry and the performance, the form and the function, the space and the structure, the interior and the exterior in a symbiotic hole”.

The intertwined spirals solve one of the dilemmas of the program. The narrative structure calls for a succession of galleries and workshops, while the logistics of operations requires the workshops to be interconnected. By coiling up the sequence of spaces in a double spiral, the three workshops find themselves in immediate adjacency – forming one continuous workspace – surrounded by galleries.

The roof and ceiling of the pavilion is conceived as a single sheet of metal – a steel structure clad in brass, continuous in plan but undulating in section to create a series of openings allowing daylight and views to the exhibits. Towards the end of the visit the double spiral intersects the existing museum building providing access to the vaulted spaces in the lower floor and to the attic. The dynamic forms of modern materials, concrete and brass, give way for a locally anchored tectonic of straight lines and warm surfaces of wood or stone. Heavy meets light. Soft meets hard. Warm meets cool.

“I have always admired Swiss architecture for its flawless craftsmanship. Swiss buildings sometime make you suspect that they have been built by watchmakers. That we are now working directly for the family of the original founders Audemars and Piguet is going to be an amazing exploration in mastery and innovation”, says Bjarke Ingels.


前後の記事を読む

RSSフィード

このサイトの最新情報をRSSフィードで配信しています。
RSS RSSリーダーで購読する

メールマガジン

メールマガジンで最新の情報を配信しています。
»メールで architecturephoto.netを購読する

情報募集

建築・デザイン・アートの情報を随時募集しています。
»詳しくは、こちらをどうぞ

Search"サイト内検索"

amazon search"書籍検索"

最新ニュースを受け取る

feature"特集記事"

remarkable"注目情報"

book"書籍情報"

Exhibitions"展覧会情報"

Competitions"コンペ情報"

最近のTopics

Ad

広告掲載ついてはこちらにどうぞ

ap job"求人情報"

ap product"建材情報"

ap books"入荷情報"

Tags

※ニュース・リリースなどはこちらのフォームをご利用ください
>>contact